Tribina „Pregovaračko poglavlje 23: Akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i evropske integracije Srbije“

Centar savremene politike i Fondacija Konrad Adenauer organizuju danas, u 15 časova u Medija centru tribinu „Pregovaračko poglavlje 23: Akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i evropske integracije Srbije“.

Tribina se ogranizuje u okviru projekta „Otvoreni za EU: Srbija i pregovaračka poglavlja“. Na tribini će biti reči o akcionom planu za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i njegovom sprovođenju u sklopu pregovora Srbije o članstvu u Evropskoj uniji.

Govornici na tribini biće prof. dr Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, prof. dr Saša Gajin, profesor na Univerzitetu Union, pravni ekspert i koordinator radne grupe u Ministarstvu pravde za Akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, dr Slaven Bačić, predsednik Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine. Moderator tribine biće Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike, dok će pozdravne reči držati Norbert Beckmann-Dierkes, direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru i Nemanja Todorović Štiplija, izvršni direktor Centra savremene politike.