Prijavi se za program Tour d’Europe

Centar savremene politike, portal European Western Balkans i Fondacija Fridrih Ebert imaju zadovoljstvo da vas pozovu na učešće na našem zajedničkom programu Tour d’Europe, koji se održava od juna do novembra 2017. godine.

Tour d’Europe predstavlja seriju interaktivnih diskusija sa eminentnim gostima iz zemalja članica EU, pre svega predstavnicima civilnog društva i novinarima, na kojima će u razgovoru sa studentima i mladim profesionalcima iz Srbije biti reči o pogledu iz ovih zemalja na Evropsku uniju, njeno proširenje i evropsku perspektivu Srbije. Diskusije će biti organizovane svakoga meseca, dok će govornici dolaziti iz zemalja poput Austrije, Italije, Francuske, Poljske, Španije i Holandije.

Kako se u različitim državama članicama gleda na Evropsku uniju? Koliko je članstvo u Evropskoj uniji značajno za ove države i kakve su bile posledice njihovog pristupanja? Kakav je stav građana u ovim državama po pitanju proširenja? Kako se gleda na Srbiju i na njeno potencijalno pristupanje Evropskoj uniji? Koji su najvažniji uslovi koje Srbija more da ispuni kako bi dobila zeleno svetlo za članstvo u EU od strane ovih država? Ovo će biti samo neka od pitanja na koja će se pokušati dati odgovor u diskusijama naših gostiju iz Evropske unije sa učesnicima programa.

Ukoliko ste studenti ili mladi profesionalci zainteresovani za proces evropskih integracija Srbije, dobro se služite engleskim jezikom i imate želju da u interaktivnim diskusijama sa našim gostima dođete do boljeg razumevanja o Evropskoj uniji i pogledu na Srbiju iz različitih država članica, pozivamo vas da se prijavite na naš program.

Prvi događaj u okviru projekta Tour d’Europe biće razgovor sa Hanesom Svobodom (Austrija), članom veća direktora Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi i bivšim šefom parlamentarne grupe Progresivnog saveza socijalista i demokrata (S&D) u Evropskom parlamentu. Razgovor sa Hanesom Svobodom će biti održan 29. juna u 18:00 časova u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd.

Pozivaju se zainteresovani da se prijave i pošalju svoje ime i prezime na nikola.burazer@centarsavremenepolitike.rs do srede, 28. juna 2017. do ponoći.