Konkurs za posao u Centru savremene politike i na portalu European Western Balkans

Centar savremene politike i portal European Western Balkans su u potrazi za novim članovima našeg tima koji bi nam se pridružili u februaru 2019. godine. Konkurs je otvoren za pozicije projektnog asistenta u Centru savremene politike i novinara na portalu European Western Balkans.

O Centru savremene politike

Centar savremene politike je organizacija civilnog društva koja sprovodi projekte iz oblasti evropskih integracija, demokratizacije i regionalne i spoljne politike. Centar takođe vodi European Western Balkans, regionalni portal o evropskim integracijama na engleskom jeziku, i European Western Balkans – Srbija, portal na srpskom jeziku fokusiran na evropske integracije Srbije.

Centar savremene politike je do sada objavio brojne publikacije na temu evropskih integracija, normalizacije odnosa Srbije i Kosova, kao i stanja demokratije u Srbiji i regionu. Publikacije Centra savremene politike možete videti ovde.

U poslednje tri godine Centar savremene politike je organizovao brojne događaje na kojima su učesnici između ostalih bili EU komesar Johanes Han, politikolog Frensis Fukujama, direktor Direktorata za proširenje Kristijan Danijelson, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, šefica pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber, profesor Londonske škole ekonomije Džejms Ker-Lindzi i mnogi drugi.

O portalu European Western Balkans

European Western Balkans i European Western Balkans – Srbija predstavljaju specijalizovane medijske portale Centra savremene politike. Pored evropskih integracija, European Western Balkans se bavi i širim evropskim temama kao što su regionalna saradnja, politička stabilnost i reformski procesi, kao i pitanjima bezbednosti i međunarodnih odnosa.

Osim vesti i analiza najnovijih događaja relevantnih za teme koje portal obrađuje, na njemu se takođe redovno mogu pročitati autorski tekstovi i intervjui najznačajnijih državnih i evropskih zvaničnika, stručnjaka i predstavnika civilnog društva. European Western Balkans, takođe, pruža uporedan interaktivan prikaz napretka zemalja Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Uslovi rada i potrebne kvalifikacije

Projektni asistenti i novinari će biti zaduženi za različite oblasti rada Centra savremene politike, odnosno portala European Western Balkans. Od kandidata očekujemo da izraze svoje preferencije u odnosu na dve ponuđene pozicije (projektni asistent ili novinar), uz mogućnost da i projektni asistenti budu angažovani jedan deo radnog vremena kao novinari na portalu European Western Balkans, što je redovna praksa u Centru savremene politike.

Potencijalna zaduženja projektnih asistenata:

 • Pomoć u upravljanju aktuelnim projektima CSP
 • Pomoć u istraživanjima
 • Organizacija događaja
 • Održavanje portala EWB i EWB Srbija
 • Rad na novim predlozima projekata CSP

Potencijalna zaduženja novinara:

 • Pisanje tekstova na srpskom i engleskom jeziku za portale EWB i EWB Srbija
 • Teme: Evropske integracije, bezbednost, spoljna politika
 • Pisano izveštavanje sa događaja u zemlji i inostranstvu
 • Objavljivanje intervjua na srpskom i engleskom jeziku

Uslovi rada:

 • Puno radno vreme od 40 sati nedeljno
 • Kompetitivna plata
 • Rad u kancelarijama CSP u centru Beograda

Od kandidata se očekuju sledeće kvalifikacije:

 • Da poseduju diplomu nekog od fakulteta društvenih nauka
 • Da se odlično služe engleskim jezikom
 • Da poseduju određeno znanje iz oblasti delovanja CSP i EWB: Evropskih integracija, demokratije i/ili regionalne i spoljne politike
 • Radno iskustvo u civilnom sektoru ili medijima je poželjno, ali ne i neophodno

Prijava na konkurs

Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoj CV u Europass formatu i motivaciono pismo na engleskom jeziku od najviše 500 reči na e-mail adresu konkurs@centarsavremenepolitike.rs do nedelje, 3. februara u 23:59. Od kandidata se očekuje da izraze svoju preferenciju u odnosu na dve ponuđene pozicije: projektni asistent i novinar.

Biće kontaktirani kandidati koji budu ušli u uži izbor, a intervjui će se održati 7, 8. i 11. februara. Očekivano vreme početka angažmana je ponedeljak, 18. februar.