European Western Balkans

(Maj 2014 – danas)

European Western Balkans (Evropski Zapadni Balkan) je regionalni portal na engleskom jeziku koji se bavi evropskim integracijama država Zapadnog Balkana. Pokrenut 9. maja 2014. godine, European Western Balkans danas uživa prepoznatljivost u celom regionu i predstavlja najznačajniji projekat Centra savremene politike. Pored tima Centra, na portalu su angažovani i saradnici i dopisnici iz drugih zemalja regiona. Iako su različite fondacije podržavale rad portala i aktivnosti na njemu, osnovno funkcionisanje portala je nezavisno od  spoljnog finansiranja i predstavlja redovnu aktivnost Centra savremene politike.

EWB_primary_LOGO


Partneri na projektu:

(Mart – Decembar 2015)

  • Partner: Fondacija Fridrih Ebert

Fondacija Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung) je u periodu od marta do decembra 2015. godine podržavala rad portala European Western Balkans i objavljivanje tekstova o određenim temama od značaja za programske ciljeve ove fondacije.

(Jun – Decembar 2016)

  • Partner: Evropski fond za Balkan

Centar savremene politike je u maju 2016. godine uspostavio saradnju sa Evropskim fondom za Balkan (European Fund for the Balkans) u vezi sa radom portala European Western Balkans. U okviru ove saradnje, European Western Balkans će objavljivati intervjue sa ključnim predstavnicima BiEPAG-a (Balkans in Europe Policy Advisory Group) i pratiti aktivnosti Evropskog fonda za Balkan.

(Decembar 2016 – Novembar 2017)

  • Partner: Balkanski fond za demokratiju

Od decembra 2016. do novembra 2017. Centar savremene politike u saradnji sa Balkanskim fondom za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Država implementira projekat „Zapadni Balkan – Budućnost integracije“, u okviru kojega će biti objavljivani tekstovi o pitanjima bezbednosti na Zapadnom Balkanu u sekciji Security in the Western Balkans.

Advertisements