Centar savremene politike je u potrazi za novim članovima tima na poziciji novinara na portalu European Western Balkans.

O Centru savremene politike

Centar savremene politike je organizacija civilnog društva koja sprovodi istraživačke projekte iz oblasti evropskih integracija, demokratizacije i regionalne i spoljne politike. Centar takođe vodi European Western Balkans (EWB), regionalni portal o evropskim integracijama na engleskom jeziku, i European Western Balkans – Srbija (EWB Srbija), verziju EWB na srpskom jeziku fokusiranu na evropske integracije Srbije.

Rad CSP je fokusiran na objavljivanje različitih istraživanja i publikacija, uključujući medijska istraživanja, predloge javnih politika, izveštaje iz senke i druge dokumente u vezi sa tematskim oblastima rada organizacije: demokratskim institucijama, EU integracijama i regionalnom i međunarodnom politikom. Takođe, u poslednjih pet godina CSP je organizovao događaje na kojima su učesnici bili brojni evropski i drugi zvaničnici, kao i vodeći eksperti za evropske integracije i Zapadni Balkan.

O portalu European Western Balkans

European Western Balkans (EWB) je medijski portal Centra savremene politike na engleskom jeziku, specijalizovan za evropske integracije na Zapadnom Balkanu. Pored evropskih integracija u užem smislu, European Western Balkans se bavi i širim evropskim temama kao što su regionalna saradnja, politička stabilnost i reformski procesi, kao i pitanjima bezbednosti i međunarodnih odnosa.

Osim vesti i analiza najnovijih događaja relevantnih za teme koje portal obrađuje, na njemu se takođe redovno mogu pročitati autorski tekstovi i intervjui najznačajnijih državnih i evropskih zvaničnika, stručnjaka i predstavnika civilnog društva.

European Western Balkans – Srbija (EWB Srbija) predstavlja verziju EWB portala na srpskom jeziku i fokusiran je pre svega na evropske integracije Srbije i prateće teme poput demokratizacije, regionalnih odnosa i spoljne politike. EWB Srbija prikazuje i stanje u pregovaračkom procesu Srbije po pregovaračkim poglavljima.

Uslovi rada i potrebne kvalifikacije

Novinari će biti angažovani na portalima European Western Balkans i European Western Balkans – Srbija i od njih će se očekivati rad i na srpskom i na engleskom jeziku.

Uslovi rada:

  • Pisanje medijskog sadržaja na engleskom i srpskom jeziku
  • Puno radno vreme
  • Kompetitivna plata
  • Rad u kancelarijama CSP/EWB u centru Beograda

Od kandidata se očekuju sledeće kvalifikacije:

  • Da poseduju diplomu nekog od fakulteta društvenih nauka
  • Da se odlično služe engleskim i srpskim jezikom
  • Da poseduju određeno znanje iz oblasti delovanja CSP i EWB: Evropskih integracija, demokratije i/ili regionalne i spoljne politike
  • Radno iskustvo u medijima je poželjno, ali ne i neophodno

Prijava na konkurs

Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku od najviše 500 reči na e-mail adresu konkurs@centarsavremenepolitike.rs do nedelje, 14. maja u 23:59.

Biće kontaktirani kandidati koji budu ušli u uži izbor.

Prethodno Stanje demokratije u Srbiji: Nastavljene zabrinjavajuće tendencije i u 2022. godini