Konkurs za projektnog asistenta u Centru savremene politike i portalu European Western Balkans

Centar savremene politike i portal European Western Balkans su u potrazi za novim članovima našeg tima koji bi nam se pridružili u septembru 2022. godine. Otvoren je konkurs za dve pozicije: projektni asistent u Centru savremene politike i novinar na portalu European Western Balkans. Kandidati su pozvani da izraze svoju preferenciju u odnosu na ove dve pozicije, uz mogućnost da budu angažovani na obe u okviru svog radnog vremena.

O Centru savremene politike

Centar savremene politike je organizacija civilnog društva koja sprovodi istraživačke i projekte iz oblasti evropskih integracija, demokratizacije i regionalne i spoljne politike. Centar takođe vodi European Western Balkans, regionalni portal o evropskim integracijama na engleskom jeziku, i European Western Balkans – Srbija, portal na srpskom jeziku fokusiran na evropske integracije Srbije.

Rad CSP je fokusiran na objavljivanje različitih istraživanja i publikacija, uključujući medijska istraživanja, predloge javnih politika, izveštaje iz senke i druge dokumente u vezi sa tematskim oblastima rada organizacije: demokratskim institucijama, EU integracijama i regionalnom i međunarodnom politikom. Naročito su značajni godišnji izveštaji iz senke o stanju demokratiju u Srbiji, koje CSP objavljuje već 6 godina, kao i istraživanja o medijskim narativima i dezinformacijama vezanim za EU i druge spoljne aktere u Srbiji. Takođe, u poslednjih pet godina CSP je organizovao događaje na kojima su učesnici bili brojni evropski i drugi zvaničnici, kao i vodeći eksperti za evropske integracije i Zapadni Balkan.

O portalu European Western Balkans

European Western Balkans i European Western Balkans – Srbija predstavljaju specijalizovane medijske portale Centra savremene politike. Pored evropskih integracija, European Western Balkans se bavi i širim evropskim temama kao što su regionalna saradnja, politička stabilnost i reformski procesi, kao i pitanjima bezbednosti i međunarodnih odnosa.

Osim vesti i analiza najnovijih događaja relevantnih za teme koje portal obrađuje, na njemu se takođe redovno mogu pročitati autorski tekstovi i intervjui najznačajnijih državnih i evropskih zvaničnika, stručnjaka i predstavnika civilnog društva. European Western Balkans, takođe, pruža uporedan interaktivan prikaz napretka zemalja Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Uslovi rada i potrebne kvalifikacije

Projektni asistenti i novinari će biti zaduženi za različite oblasti rada Centra savremene politike, odnosno portala European Western Balkans. Od kandidata očekujemo da izraze svoje preferencije u odnosu na dve ponuđene pozicije (projektni asistent ili novinar), uz mogućnost da i projektni asistenti budu angažovani jedan deo radnog vremena kao novinari na portalu European Western Balkans, što je redovna praksa u Centru savremene politike.

Uslovi rada:

  • Puno radno vreme od 40 sati nedeljno
  • Kompetitivna plata
  • Rad u kancelarijama CSP u centru Beograda
  • Angažovanje na aktivnim projektima CSP

Od kandidata se očekuju sledeće kvalifikacije:

  • Da poseduju diplomu nekog od fakulteta društvenih nauka
  • Da se odlično služe engleskim i srpskim jezikom
  • Da poseduju određeno znanje iz oblasti delovanja CSP i EWB: Evropskih integracija, demokratije i/ili regionalne i spoljne politike
  • Radno iskustvo u civilnom sektoru ili medijima je poželjno, ali ne i neophodno

Prijava na konkurs

Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoj CV u Europass formatu i motivaciono pismo na engleskom jeziku od najviše 500 reči na e-mail adresu konkurs@centarsavremenepolitike.rs do nedelje, 18. septembra u 23:59. Od kandidata se očekuje da izraze svoju preferenciju u odnosu na dve ponuđene pozicije: projektni asistent i novinar.

Biće kontaktirani kandidati koji budu ušli u uži izbor. Očekivano vreme početka angažmana je ponedeljak, 3. oktobar.

Prethodno Otvoren konkurs za stažiranje u Centru savremene politike i portalu European Western Balkans